Katicatorta
Tina Extra 2006.12.27. 21:34
Hozzávalók: 1 kerek piskótalap, 1 zacskó vaníliás cukor, 1-2 doboz Smarties csokis drazsé, 10 dkg tej tortabevonó, 20 dkg porcukor, 3 ek. citromlé, piros élelmiszer-színezék, 250 g tejszín, 1 zacskó habfixáló
1. A tortalap felső harmadát levágjuk, majd ovális fejre és két szárnyra osztjuk. A részeket sütőpapírra helyezett rácsra tesszük. Az alsó lapot tortatálra állítjuk. A forró vízfürdőben megolvasztott bevonóval a fejet bevonjuk és szemként két Smarties csokis drazsét nyomunk rá. Száradni hagyjuk.
2. A porcukrot a citromlével és kb. 1 ek. vízzel sima mázzá keverjük, majd ek-nyit nejlonzacskóba töltünk. A többi mázt pirosra festjük, és a szárnyakat bevonjuk A maradék piros mázt nejlonzacskóba töltjük. /Ezt a mázt helyettesíthetjük valamilyen piros (pl. vegyes gyümölcs) lekvárral is, a képen is így látható/. Különféle színű Smarties csokis drazsékból a szárnyakra pöttyöket nyomkodunk. A csikibevonat megszilárdulása után a zacskók sarkát levágjuk. A piros mázból szájat, a fehérből szemöldököt és kontúrt rajzolunk. Kb. 1 órát száradni hagyjuk.
3. Közben a tejszínt a vaníliás cukorral sé a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. Kúposan az alsó lapra halmozzuk, és a hűtőbe állítjuk. A fejet és a szárnyakat óvatosan a tejszínhabra fektetjük.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
1760 kJ (420 kcal)/szelet
|