Erdélyi kürtőskalács - házilag
2010.07.31. 15:34
Mindenképpen szükségünk lesz egy házi kürtőskalács sütő alkalmatosságra, amit Erdélyben gyakorlatilag bárhol, idehaza már kicsit problémásabban, de beszerezhetünk.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojássárga, 2 dkg élesztő, só, tej (kb. 3-3,5 dl), ízesítéshez ízlés szerint dió, fahéj, kókusz, vaníliás cukor
A hozzávalókból kevés tej (kb. 3-3,5 dl) képlékeny tésztát gyúrunk (ha van, kenyérsütőgéppel is dolgozhatunk). Fél óráig kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk. A sütőfát megolajozzuk és rácsavarjuk a tésztát. Forró olajba helyezzük és pirosra sütjük.
A sütőfáról lehúzzuk a kürtőskalácsot és diós cukorba fogjuk. Jó étvágyat!
|