Fügés-mogyorós kenyér
2007.01.18. 09:05
Hozzávalók: 280 ml víz, 1,5 tk. citromlé, 350 g finomliszt, 100 g barna kenyérliszt, 4 ek. pirított búzacsíra, 2 ek. sovány tejpor, 1,5 ek. tejpor, 1,5 tk. só, 1 ek. cukor, 2 ek. vaj, 1,5 tk. könnyen oldódó szárított élesztő, 40 g hántolt mogyoró, pirítva és apróra vágva, 40 g aszalt füge
- A vizet és a citromlevet öntsük a kenyérformába.
- Szórjuk a formába a kétféle lisztet úgy, hogy befedjük a folyadékot. Adjuk hozzá a búzacsírát és a tejport is. A sót, a cukrot, és a vajat külön tegyük a sarkokba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe, és ebbe szórjuk az élesztőt.
- Állítsuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. A fügét vágjuk durvára. A hangjelzéskor vagy az első dagasztás után adjuk a tésztához a mogyorót és a fügét.
- A sütési ciklus végén a kenyeret fordítsuk ki rácsra, és hagyjuk kihűlni.
|