Parasztkenyér
2007.01.18. 09:05
Hozzávalók (750 g-os kenyérhez): 2 kk. olaj, 290 ml víz, 1,5 kk. só, 1,5 ek. tejpor, 2 kk. cukor, 255 g liszt, 120 g teljes kiőrlésű liszt, 120 g rozsliszt, 1 kk. élesztő
1. Tegyük a sütőformába az olajat és a vizet.
2. Szórjuk rá a különböző lisztfajtákat, ügyelve arra, hogy teljesen befedjék a folyadékot. A sót, a tejport és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (figyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsük be a teljes kiőrlésű sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot.
4. A sütési ciklus végén a kenyeret vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni
|