Olajbogyós kocka
Tina extra konyha 2006/7 2006.12.27. 21:24
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1 ek. cukor, 4 ek. olívaolaj, 1 csokor rozmaring/oreganó, 1 csokor kakukkfű, 25 dkg vaj, 1 üveg (370 ml) olajbogyó, 5 dkg fenyőmag (vagy napraforgómag), kb. 1 ek. mediterrán MAGGI ízvarázs ételízesítő tengeri sóval, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin
- A keverőedénybe beleteszünk 4,5 dl vizet, és az olívaolajat. Beletesszük a lisztet úgy, hogy a folyadékot ellepje. A liszthalom közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük az élesztőt. A sarkokba külön-külön 1 tk. sót, 1 ek. cukrot szórunk. Elindítjuk a dagasztóprogramot. Vigyázzunk, hogy a kelesztésnél a tészta túl ne csorduljon a tartályon.
- A rozmaring/oreganó felét és a kakukkfüvet felaprítjuk. A robotgéppel krémesre kevert vajba dolgozzuk, és 1 tk. sót meg kevés borsot adunk hozzá. A félretett rozmaringot/oreganót ágacskákra osztjuk.
- Ha a dagasztás kész, és kb. fél óráig kelesztettük is, a tésztát kivesszük és átdögönyözzük. Az átgyúrt tésztát lisztezett deszkán 32x39 cm-es lappá kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük, és letakarva 15 percig kelesztjük. A tésztába főzőkanál nyelével sűrűn mélyedéseket nyomunk, és elosztjuk bennük a feldarabolt fűszervajat. A rozmaring/oreganóágacskákkal az olajbogyóval, a fenyőmaggal és kevés tengeri sós mediterrán MAGGI ízvarázs ételízesítővel megszórjuk, majd 200 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Kb. 750 kJ (180 kcal)/darab
|