Sütőtökös kenyér
2006.11.04. 19:44
Hozzávalók: 200 g főtt sütőtök, lehűtve, 110 ml író, 3 ek. víz, 2 ek. extra szűz olívaolaj, 425 g finomliszt, 75 g kukoricaliszt, 1 1/2 ek. nádcukorszirup, 1 1/2 tk. só, 1 tk. könnyen oldódó szárított élesztő, 1 1/2 ek. tökmag
1. Törjük át a főtt sütőtököt, tegyük a kenyérformába, majd adjuk hozzá az írót, az olajat és a vizet.
2. Szórjuk rá a búzalisztet és a kukoricalisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedjék a folyadékot. A sót és a nádcukorszirupot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (figyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsük be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. A hangjelzéskor vagy a dagasztás vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a tökmagot.
4. A sütési ciklus végén a kenyeret vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni
|