Céklás kenyér
2006.10.12. 21:13
Hozzávalók: 170 ml víz, 225 g nyers cékla reszelve, 3 újhagyma, darabokra vágva, 500 g finomliszt, 2 ek. vaj, 2 tk. só, 1 tk. cukor, 1 tk. könnyen oldódó szárított élesztő
1. A vizet öntsük a kenyérformába, majd szórjuk bele a reszelt céklát is.
2. Adjuk hozzá a feldarabolt újhagymát.
3. Szórjuk a lisztet a cékla és a víz tetejére, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (ügyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
4. Állítsjuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. Ha szeretnénk bevágni a kenyér tetjét, ezt közvetlenül a sütési ciklus kezdete előtt tegyük meg.
5. A sütési ciklus végén vegyük ki a kenyeret a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
|