Szalonnás kenyér
2006.10.07. 20:53
Hozzávalók: 250 ml víz, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 1/2 tk. szárított élesztő
1. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, a hagymát is megvágjuk és üvegesre pároljuk a szalonna zsírjában. Megvárjuk, míg kihűl.
2. A dagasztóedénybe beletesszük a vizet, majd a szalonnát és a hagymát. A tetejére szórjuk mindkét lisztfajtát, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A forma sarkaiba tesszük külön-külön a cukrot és a sót. Az élesztőnek egy kis bemélyedést készítünk, ügyelve arra, hogy ne érjen a folyadékig, és beleszórjuk az élesztőt.
3. Állítsuk be a normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot.
4. A sütési ciklus végén a kenyeret fordítsjuk ki rácsra és hagyjuk kihűlni.
|