Túrós-pepperónis kenyér
2006.10.05. 08:54
Hozzávalók: 170 g túró, 210 ml víz, 1 1/2 ek. olívaolaj, 500 g finomliszt, 1 1/2 tk. szárított oregánó, 1 tk. só, 2 tk. cukor, 1 1/2 tk. könnyen oldódó szárított élesztő, 50 g pepperóni, félcentis darabokra vágva, 2 zoldhagyma, karikákra vágva
1. Tegyük a túrót a kenyérformába, majd öntsük hozzá a vizet és az extra szűz olívaolajat.
2. Szórjuk rá a lisztet, ügyelve arra, hogy befedje a vizet. Tegyük hozzá az oregánót, majd a sót és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (ügyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsuk be az alap/normál programot, valamint a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. A hangjelzéskor vagy a dagsztás vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a pepperónit és az újhagymát.
4. A sütési ciklus végén vegyük ki a formát a gépből , és a kenyeret rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
|