Kukoricás kenyér
2006.09.29. 22:11
Hozzávalók: 210 ml víz, 6 ek. tej, 1 1/2 tk. kukoricaolaj, 350 g finomliszt, 150 g kukoricaliszt, 1 tk. só, 2 tk. cukor, 1 tk. könnyen oldódó szárított élesztő, víz a fényezéshez, polenta /kukoricadara/ a szórához
1. A vizet, a tejet és az olajat öntsük a formába.
2. A kukorica- és a kenyérlisztet szórjuk a folyadék tetejére. A sót és a cukrot külön tegyük a forma sarkaiba. A liszt közepébe készítsünk sekély mélyedést, és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsuk be a gyors sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. Közvetlenül a sütési ciklus kezdete előtt a tészta tetejét kenjük meg vízzel, és szórjuk meg polentával.
4. A sütési ciklus végén a kenyeret fordítsjuk ki rácsra és hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ezt a kenyeret a legjobb gyors programmal sütni, habár a kukoricaliszt miatt kissé laposabb kenyeret kapunk.
|