Kefíres-lenmagos kenyér
2006.09.29. 22:03
Hozzávalók: 30 dkg graham liszt, 30 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1 1/2 tk. szárított élesztő, 1 1/2 tk. só, 1 1/2 tk. cukor, 3 ek. olívaolaj, 280 ml kefír, lenmag ízlés szerint, teljes kiőrlésű liszt a szóráshoz
1. A tejet és a kefírt öntsük a kenyérformába. Adjuk hozzá az olívaolajat.
2. Szórjuk bele mindkét lisztfajtát, ügyelve arra, hogy teljesen befedjék a folyadékot. Adjuk hozzá a lenmagot. A sót és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (ügyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. Közvetlenül a sütési ciklus előtt kenjük meg a tészta tetejét vízzel, és szórjuk meg a teljes kiőrlésű liszttel.
4. A sütési ciklus végén borítsuk ki rácsra, és hagyjuk kihűlni.
|