Háromcsokoládés kenyér
2006.09.26. 17:06
Hozzávalók: 240 ml víz, 1 tojás, 500 g finomliszt, 2 ek. porcukor, 1 tk. só, 2 ek. vaj, 1 1/2 tk. könnyen oldódó szárított élesztő, 50 g mazsolás-mandulás étcsokoládé, 50 g gyömbéres étcsokoládé, 75 g belga tejcsokoládé
1. A vizet öntsük a kenyérformába, és adjuk hozzá a tojást.
2. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsuk be az alap-normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. A csokoládékat vágjuk durvára. A hangjelzéskor vagy az első dagasztás után adjuk őket a tésztához. A csokoládét fokozatosan adagoljuk a kenyérsütő gépbe; csak akkor tegyük bele a következő adagot, ha az előző már tökéletesen elkeveredett.
4. A sütési ciklus végén fordítsuk ki a kenyeret a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp: A receptben szereplő csokoládékat saját kedvenceinkkel is kombinálhatjuk.
|