Tojással dúsított fehér kenyér
2006.09.20. 13:15
Hozzávalók: 1 tojás + 1 tojássárgája, víz (mennyiséget ld. a leírásban), 500 g finomliszt, 1 1/2 tk. só, 2 tk. kristálycukor, 2 ek. vaj, 1 tk. szárított élesztő
1. A tojást üssük bele egy mérőedénybe, majd egészítsük ki vízzel 300 ml-ig.
2. Könnyedén keverjük össze, és öntsük a kenyérformába.
3. Szórjuk a formába a lisztet, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje a folyadékot. A sót, a cukrot és a vajat külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (ügyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő vízig), és ebbe szórjuk az élesztőt.
4. Állítsuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot. A sütési ciklus végén a kenyeret fordítsuk ki rácsra, és hagyjuk kihűlni.
|