Sárgarépás kenyér
2006.09.18. 21:16
Hozzávalók: 210 ml víz, 2 ek. napraforgóolaj, 2 tk. méz, 200 g reszelt sárgarépa, 500 g finomliszt, 2 ek sovány tejpor, 1 1/2 tk. só, 1 tk könnyen oldódó szárított élesztő
1. Öntsük a vizet, az olajat és a mézet a kenyérformába, majd szórjuk bele a reszelt sárgarpát is.
2. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. Adjuk hozzá a tejport. A sót a forma sarkába tegyük. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (ügyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
3. Állítsuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes színű héjat. Nyomjuk meg a start gombot.
4. A sütési ciklus végén fordítsuk ki a kenyeret a formából rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tipp: A reszelt sárgarépát egyformán elosztva, vékony rétegben szórjuk a gépbe, hogy a gép egyenletesen elkeverje a többi hozzávalóval.
|